Top 3 săli celebre de concert din lume

Deși Le Château este locul perfect pentru o nuntă de vis, o astfel de sală oferă posibilități nelimitate de petrecere a timpului liber. Spațiul vast permite organizarea a numeroase evenimente, de la spectacole colorate și delicios decadente de balet, până la piese de teatru și alte manifestări artistice de acest gen.

De altfel, peste tot în lume există astfel de săli de concerte, construite într-un stil solemn și impunător. Din toate acestea, Le Château deține eleganță cu aer princiar datorată nu doar liniilor sinuoase în care este conceput ci și datorită materialelor prețioase cu care este accentuat. Vorbesc acum, desigur, despre candelabre spectaculoase, brocart și marmură.

în același timp, aerul copleșitor întâlnit în aceste mari simboluri este îndulcit în Le Château de jocul culorilor și luminozitatea încăparerilor largi. Astăzi vă propun să închidem împreună ochii și ne imaginăm că asistăm la cele mai frumoase recitaluri de muzică clasică sau spectacole din secole trecute chiar aici, în Inima orașului, în Le Château.

1. Opera Garnier – Paris

Palatul Garnier a fost ridicat în perioada modernizării urbanistice realizată de Baronul Haussmann, la ordinele lui Napoleon al III-lea. Arhitectul clădirii, Charles Garnier, avea pe atunci 35 de ani și era la începutul carierei sale. Edificiul din marmură este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Parisului și găzduiește până la aproape 2000 de persoane. Piatra de temelie a fost pusă în 1862 și 5 ani mai târziu, clădirea era aproape terminată. Războiul franco-german oprește lucrările iar palatul este transformat în magazie și avariat.

în 1873, un incediu va distruge Opera Le Peletier, fapt care determină reluarea lucrărilor la Palais Garnier. În cele din urmă, prima reprezentație va fi dată aici în 1875.

800px-Opera_Garnier_-_le_Grand_Foyer

2. Royal Albert Hall – Londra

Albert Hall este unul dintre simboluri londoneze apărute sub domnia reginei Victoria. Aceasta a denumit edificiul în onoarea soțului său, Prințul Albert, decedat în 1861. 6 ani mai târziu a început construcția clădirii într-un stil apropiat cu neorenascentismul. De la inaugurarea sa în 1871, aceasta a fost scena pe care s-au reprodus cei mai cunoscuți artiști ai lumii a Albert Hall a ajuns unul dintre cele ai apreciate edificii londoneze.

în vremurile noastre, aici pot avea loc peste 350 de concerte și spectacole pe an, de la muzică clasică și balet la concerte rock, pop, evenimente sportive sau academice, gale de caritate, decernări de premii și banchete.

Inițial, clădirea trebuie să se numească Sala Artelor și Științelor însă regina Victoria, așa cum ziceam, a dedicat-o prințului consort. De fapt, Albert Hall face parte dintr-un complex în memoria prințului iar partea cealaltă a acestuia se gasește în Kensington Gardens.

3. Carnegie Hall – New York

800px-Carnegie-hall-isaac-stern

Carnegie Hall este cu siguranță una dintre cele mai cunoscute locații pentru concerte din lume. Dincolo de capacitatea sa imensă, Carnegie Hall este o particularitate arhitecturală: clădirea este construită din zidarie, fără schelet de oțel. Totuși, pe masură ce clădirea s-a primit și au fost construite mai multe studiouri, în jurul său au fost ridicate structuri de oțel care să preia din greutate.

Pe tot parcursul anului, cele 3 săli de concerte pot găzdui aproape 3700 de persoane. Într-unul dintre cele mai prolifice sezoane, respectiv 2008-2009, în Carnegie Hall s-au desfășurat 600 de evenimente.

Clădirea a fost proiectată de William Burnet Tuthill la dorința filantropului Andrew Carnegie în 1891. Printre premierele mondiale care au avut loc aici se numără lucrări de Antonin Dvorak, Richard Strauss sau George Gershwin.

Vă așteptăm cu drag la Le Château pentru spectacole de excepție!

Echipa Le Château

0725 333 333
0731 23 00 00
0721 222 122

laura@le-chateau.ro