Ziua nunții este, pentru toată lumea, un moment absolut special, o frântură de poveste devenită realitate pentru 24 de ore. Fiecare oră de muncă, fiecare drum bătut în căutarea rochiei perfecte și fiecare lacrimă vor merita în cele din urmă atunci când ușile palatului se vor deschide pentru mire și mireasă, cei doi care fac primii pași împreună ca soț și soție.
Dacă dăm timpul înapoi și ne vom arunca privirea asupra istoriei și capetelor regale, sau chiar în prezent, printre dive și vedete, vom constata că pentru unii, „au trăit fericiți până la adânci bătrâneți” a început cu un ospăț de nuntă la care a venit toată împărăția. Uneori, la propriu.
1. Căsătoria dintre Ludovic al XVI-lea și Maria Antoaneta, 1770
Maria Antoaneta a ajuns în Franța la vârsta de 14 ani, pe 7 mai 1770, atunci când l-a cunoscut pe soțul ei., Delfinul Ludovic-August. După ce a cunoscut întreaga familie a viitorului soț, cei doi tineri au fost căsătoriți pe 16 mai 1770 la Palatul Versailles. Deși parizienii nu au fost foarte primitori cu tânăra de origine austriacă, treptat au fost cuceriți de farmecul și de tinerețea ei.
Cu ocazia căsătoriei dintre cei doi, cunoscuți de altfel pentru stilul de viață luxuriant pe care l-au avut, s-a dat o mică petrecere la Palat, petrecere unde au fost prezenți pentru felicitări, masa și dans în jur de 5000 de prieteni apropiați și rude.
2. Căsătoria dintre Ludovic I al Bavariei și Theresa de Saxa-Hildburghausen, 1810
Ludovic Karl August s-a născut pe 25 august 1786 iar nasul său a fost nimeni altul decât Ludovic al XVI-lea. Cunoscut ca mare iubitor de arte, el a lăsat ca moștenire culturală unul dintre cele mai faimoase muzee germane, Gliptoteca din Munchen precum și colecția cunoscută sub numele de Galeria de frumuseți, compusă din 36 de portrete ale celor mai frumoase femei germane și păstrată de Ludovic I în palatul Nymphenburg.
în 1810, el s-a căsătorit cu Theresa de Saxa-Hildburghausen iar festivitățile în cinstea uniunii celor doi au durat o luna de zile. De altfel, petrecerea a plăcut atât de mult tuturor încât au decis să o repete în fiecare an. Tradiția acesteia a ajuns până în vremurile moderne și este cunoscută astăzi ca Oktoberfest.
3. Căsătoria dintre Elisabeta a II-a și Printul Filip, 1946
Regina Elisabeta a II-a a fost întotdeauna o persoană îndrăgită de poporul britanic, mai ales în cel de-al doilea Război Mondial, atunci când ea, Lilibet, așa cum o alinta familia, prințesa în vârstă de 18 ani și a treia pe linia succesiunii la tron a dorit să contribuie în mod direct la eforturile de război. Prin urmare, actuală regina a Regatului Unit a fost în tinerețe mecanic de locomotivă.
Pe cel care avea să îi devină soț l-a cunoscut la vârsta de 13 ani și se spune că a fost dragoste la prima vedere. Cei doi au început atunci să corespondeze în timp ce el își făcea datoria față de patrie în cadrul Marinei Regală.
La scurt timp după terminarea războiului, Elisabeta și Filip și-au unit destinele într-o ceremonie care a fost ascultată la radio de 200 de milioane de oameni. La recepție au fost invitați mai bine de 2000 de persoane iar mireasa a îmbracat o rochie brodată cu 10 000 de perle. Dar cum accidente se întamplă chiar și la casele regale, în ziua nunții, regina și-a rupt tiara, bijuterie valoroasă de familie care, din fericire, a fost reparată la timp de către bijutierul casei regale.
îți dezvăluim cu surleși trâmbițe regale ca, începând cu primăvara acestui an, poți avea și tu o nuntă de poveste, un început de basm pentru o viață fericită până la adânci bătrâneți. Le Château, cel mai spectaculos ballroom din Capitală își deschide porțile pentru a găzdui nunta la care ai visat încă din copilărie. Te așteptăm să ne contactezi pentru a-ți prezenta toate facilitățile acestui spațiu fermecat!
Echipa Le Château
0725 333 333
0731 23 00 00
0721 222 122
laura@le-chateau.ro