Componenta de responsabilitate socială din cadrul unei afaceri a devenit, în ultimii ani, un element extrem de important în consolidarea, pe termen lung, a unor modele sustenabile de dezvoltare a companiilor. Spunem că a ajuns la un nivel de importanță și în România pentru că dezvoltarea acestui curent a devenit mult mai accelerată în ultimii ani, semn că oamenii devin mult mai responsabili față de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Iar beneficiile sunt certe, mai ales acolo unde societatea are nevoie de modele de urmat, fie în zona de dezvoltare personală, fie în zona de antreprenoriat.
Povestea Le Château, începută în anul 2015, a pornit de la premisa că oamenii își doresc un loc de desfășurare a evenimentelor care să aibă o poveste a sa, una în care elementul clasic se îmbină armonios cu accentele tehnologice moderne, pentru a oferi oaspeților o experiență unică. Însă Le Château a fost gândit de cei doi cofondatori și drept o afacere menită să aducă un plus de profesionalism în domeniul în care activează, să ofere locuri de muncă stabile pentru angajații săi și, foarte important, să găzduiască și evenimente care să aibă un impact social relevant. Mai exact, proiecte care susțin comunitatea și pe membrii săi, în diferite forme de exprimare. Toate înseamnă, în realitate, o manifestare a dorinței fondatorilor de a crea o afacere care are capacitatea de a influența în bine comunitatea de care aparține, un model deschizător de drumuri în industria HoReCa.
Astfel, de-a lungul timpului, au existat numeroase proiecte în care Le Château și-a depășit statutul de gazdă și s-a implicat în evenimente care promovează turismul din țara noastră, piese de teatru, spectacole cu și despre copii, precum și gale care celebrează excelența sub toate formele sale. “Întotdeauna am fost preocupată de a realiza lucruri în cariera profesională care să îmi susțină proiectele menite a-i ajuta pe cei care au un destin mai puțin fericit. Probabil acest aspect a fost o motivație suplimentară de a reuși în tot ceea ce mi-am propus. De-a lungul anilor, am realizat acest lucru atât în nume propriu, dar și în calitate de manager al unor companii care și-au propus să își lase amprenta asupra societății în care își desfășoară activitatea. Prin intermediul Le Château, mi-am îndeplinit un vis mai vechi de-al meu, acela de a putea găzdui și sprijini evenimente care îi susțin pe cei care au reușit în viață, chiar dacă viitorul lor părea sumbru la un moment dat.”, susține Laura Tatoli, Managing Partner Le Château.
Astfel, în ultimele luni, Le Château a fost gazdă și partener la două evenimente pline de emoție și de speranță, organizate cu drag și pricepere de echipa Castelului. Au fost momente unice, în care energia pozitivă s-a resimțit în orice loc și orice moment. În luna octombrie 2023, a avut loc Balul Bucuriei, ajuns la ediția a opta, un eveniment caritabil organizat de Autism Voice, având ca tematică umanitatea, iubirea și grija față de copiii cu autism. Într-un cadru somptuos, peste 190 de oameni de bine, alături de sponsori și parteneri, au reușit să strângă pentru o cauză nobilă nu mai puțin de 57.000 de euro, bani care vor ajunge la Institutul Autism Voice, primul centru multifuncțional de recuperare și cercetare în autism din România.
Al doilea eveniment de o profundă încărcătură emoțională a avut la finalul lunii noiembrie, atunci când Magda Coman a organizat, alături de echipa Le Château, prima ediție a evenimentul “Gala Voices of Disability”, un proiect menit să marcheze Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. În cadrul galei au fost înmânate trofee autorilor unor povești de succes, din domenii precum psihologia și științele umane, cinematografia, sportul sau administrația publică. Scopul declarat al evenimentului a fost de a strânge resursele financiare și de a coagula o comunitate responsabilă pentru lansarea Eden Mobility, primul centru de reabilitare și integrare socioprofesională pentru persoanele cu traumatisme vertebra-medulare din România.
Proiectele de responsabilitate socială ale Castelului din Inima Capitalei vor continua și în anii care urmează, sub forma unui efort susținut al întregii echipe de a realiza evenimente memorabile, cu un impact semnificativ în comunitatea în care trăim. Doar prin empatie, curaj și eforturi în echipă putem depăși barierele care ne înconjoară și reușim să devenim un exemplu pentru cei din jurul nostru.